Hvorfor vi spurte politikerne «Vil ditt parti sikre konkurransedyktig lønn for lærere og ledere i barnehage og skole?» kan du lese om her.

Publisert: 31.08.2023

Visste du at en barnehagelærer på landsbasis har en gjennomsnittlig livsløpsinntekt på 17,3 millioner kroner, mens en som kun har videregående skole har en snittlønn på 18,8 millioner. Det er svært uheldig. I tillegg vet vi at flere omkringliggende kommuner satser på barnehagelærere, og har høyere grunnlønn og i tillegg gir ekstra lønn hvis barnehagelæreren skaffer seg ekstra utdannelse. Det skjer ikke i Bærum. Skal vi satse på barnehage, må utdanning lønne seg i barnehagen også!

I tillegg vet vi at flere av kommunens skoler har mistet mange lærere i løpet av det siste skoleåret, både til privat næringsliv og andre kommuner, på grunn av lønn.

Bærum kommune er en dyr kommune å bo i, men det skal gå an å leve her for oss med høyere utdanning og helt alminnelige jobber også. Derfor spurte vi politikerne «Vil ditt parti sikre konkurransedyktig lønn for lærere og ledere i barnehage og skole?». Her er svarene vi fikk.